WiFi deurbellen

Een WiFi deurbel is op het gebied van draadloze deurbellen het absolute neusje van de zalm. Ze zitten boordevol briljante technische snufjes. Zo ontvang je je meldingen online via een app op je mobiel, tablet, laptop of pc. Dus zelfs als je niet thuis aanwezig bent, kun je communiceren met je bezoeker voor de deur. Natuurlijk kun je tegelijk de deurbel laten afgaan. Op deze manier mis je nooit meer iemand aan jouw deur. WiFi deurbellen kun je stand alone gebruiken of in combinatie met je bestaande deurbelsysteem. Wanneer je je WiFi deurbel voor 22.00 uur bestelt, ontvang je de bestelling morgen in huis.

WiFi deurbel: los installeren of integreren met bestaand systeem?

Je hebt de keuze om een WiFi deurbel te gebruiken zonder dat deze op het systeem van de oude bel zit aangesloten. De andere optie is om de deurbel hier wel op aan te sluiten, zodat als de bel ingedrukt wordt je niet alleen een bericht op je telefoon krijgt maar ook de normale deurbel nog werkt. Wil je met de WiFi deurbel ook de deur zelf kunnen openen via de app, dan kom je vaak terecht bij duurdere oplossingen. Een WiFi deurbel zonder camera is dan een goedkopere oplossing. De WiFi deurbel met camera is een goede tussenoplossing waarbij je veel krijgt voor een relatief lage prijs. Ben je niet technisch genoeg om zelf de WiFi deurbel te installeren, dan kun je altijd iemand vragen die er meer verstand van heeft of een monteur inhuren. Doordat de deurbel op WiFi werkt, is het wel belangrijk dat de deurbel goede WiFi ontvangst heeft. Een deurbel met slecht WiFi bereik zal moeite hebben de videobeelden en de foto’s door te sturen, omdat de verbinding hier dan te slecht voor is.

Aansluiten van een WiFi deurbel

De meeste WiFi deurbellen hoeven niet persé via WiFi te werken, je kunt deze ook gewoon via een LAN-kabel aansluiten op het internet. Omdat de meeste Wifi deurbellen buiten worden geplaatst zijn deze vaak al bestand tegen spat- en spuitwater. Wanneer je op een goedkope manier de deur wilt kunnen openmaken met een WiFi deurbel, zul je soms zelf aan de slag moeten. Sommige WiFi deurbellen kunnen samenwerken met een elektronische deuropener. De deuropener kun je op sommige WiFi deurbellen zo aansluiten dat je via de app ook de deur kunt openen. Let voor je een deuropener koopt wel op of deze samen kan werken met jou WiFi deurbel. Twijfel je dan kun je altijd contact met ons opnemen voor aankoopadvies. Heb je bij het aansluiten van de apparatuur nog een voedingsadapter van 12v nodig dan kun je deze ook bij ons bestellen. Deze adapter is geschikt voor bijvoorbeeld Marmitek Doorphone modellen. Voor de draadloze deurbellen van Grothe bieden wij ook een repeater aan, waarmee je het bereik van de deurbellen doet toenemen tot wel 500 meter.

Wifi deurbel: combi met app

De meeste WiFi deurbellen apps werken met zowel iOS als Android. De apps voor WiFi deurbellen zijn gebruiksvriendelijk, waardoor je na het monteren van de deurbel vrijwel gelijk aan de slag kunt met de app. Natuurlijk is het wel belangrijk WiFi, 3G of 4G te hebben om verbinding met de WiFi deurbel te maken. Verder staat er in de handleiding uitleg over de app van de WiFi deurbel en hoe je deze kunt instellen. Door een pincode in te stellen maak je de toegang tot de deurbel extra veilig. Het is verstandig om even met alle knoppen op de app te spelen om te snappen hoe alles werkt. Door alvast te oefenen weet je welke knoppen je in moet drukken om te spreken, geluid te horen, een foto van de bezoeker te maken of de deur te openen. Wanneer iemand de bel indrukt, lijkt het alsof je gebeld wordt, waarbij je ook de mogelijkheid hebt om op te nemen of het bericht weg te drukken. Het bericht kun je bijvoorbeeld wegdrukken als je weet dat iemand anders de deur zal openen. Ook staat er in de handleiding uitleg hoe je de deurbel monteert.

Wifi deurbel, met of zonder camera?

De meeste WiFi deurbellen dienen ook als intercom, zo kun je dus praten met degene die voor de deur staat. Ook hebben ze ingebouwde camera’s. De camera’s werken ook in de nacht doordat deze gebruikmaken van infrarood leds om tot een afstand van wel 3 meter te kunnen zien. Veel WiFi deurbellen beschikken ook over een bewegingsdetector. Deze bewegingsdetector maakt foto’s op het moment dat deze beweging detecteert, zo weet je dus altijd wie er voor je deur heeft gestaan. Sommige deurbellen via WiFi sturen de foto’s door naar je telefoon, anderen slaan de foto’s op een micro-sd kaart op. Ook kun je instellen dat je een push bericht op je telefoon krijgt wanneer de bewegingssensor iets detecteert, zodat je meteen mee kunt kijken via de camera. Een draadloze WiFi deurbel zonder camera is meer een soort van intercom, waarbij je nog wel een melding op je telefoon krijgt wanneer er iemand voor de deur staat.

Veel mogelijkheden bij draadloze en bedrade deurbellen

Wifi deurbellen hebben veel verschillende mogelijkheden. Met de Smartwares VD40W kun je 4 mensen toevoegen die vervolgens allemaal een melding op hun telefoon krijgen wanneer er iemand voor de deur staat. Een bedrade deurbel kun je ook gemakkelijk zelf op de intercom aansluiten. De kijkhoek van de lens is 90 graden met een kwaliteit van 720 pixels en je kunt niet alleen tegen iemand die voor de deur staat praten, bezoekers hebben ook de mogelijkheid om terug te praten. Er wordt bij de Smartwares VD40W een Engelstalige handleiding meegeleverd. In de handleiding staat welke voorwerpen er in de doos horen te zitten zodat je bij ontvangst de aanwezigheid van alle onderdelen kunt controleren. Een WiFi deurbel kopen met camera is ideaal, doordat de deurbel over een camera beschikt en verbinding maakt via WiFi kun je altijd en overal zien wie er voor de deur staat. Dit doe je door middel van een app op je telefoon. Wel is het natuurlijk belangrijk dat je telefoon ook verbinding met het internet maakt, omdat je anders de beelden welke de WiFi deurbel maakt niet kan ontvangen.

Vragen en advies

Heb je vragen over een van onze producten of heb je advies nodig bij het kiezen van een draadloze deurbel of WiFi deurbel? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via dit formulier.


  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links