Wifi deurbellen

Een wifi deurbel zit boordevol briljante technische snufjes. Zo ontvang je je meldingen online via een app op je mobiel, tablet, laptop of pc. Dus zelfs als je niet thuis aanwezig bent, kun je communiceren met je bezoeker voor de deur. Natuurlijk kun je tegelijk de bel laten afgaan. Op deze manier mis je nooit meer iemand aan jouw deur. Je kunt ze stand alone gebruiken of in combinatie met je bestaande systeem. Wanneer je voor 22.00 uur bestelt, ontvang je de bestelling morgen in huis.

Wifi deurbel: los installeren of integreren met bestaand systeem?

Je hebt de keuze om een wifi deurbel te gebruiken zonder dat deze op het systeem van de oude bel zit aangesloten. De andere optie is om hem hier wel op aan te sluiten, zodat als hij ingedrukt wordt je niet alleen een bericht op je telefoon krijgt maar ook de normale bel nog werkt. Wil je ook de deur zelf kunnen openen via de app, dan kom je vaak terecht bij duurdere oplossingen. Een variant zonder camera is dan een goedkopere oplossing. De wifi deurbel met camera is een goede tussenoplossing waarbij je veel krijgt voor een relatief lage prijs. Ben je niet technisch genoeg om hem zelf te installeren, dan kun je altijd iemand vragen die er meer verstand van heeft of een monteur inhuren. Doordat de deurbel op wifi werkt, is het wel belangrijk dat hij goede ontvangst heeft. Met slecht bereik zal het lastig zijn de videobeelden en de foto’s door te sturen, omdat de verbinding hier dan te slecht voor is.

Aansluiten

De meeste producten hoeven niet persé via het draadloze netwerk te werken, je kunt deze ook gewoon via een LAN-kabel aansluiten op het internet. Omdat ze meestal buiten worden geplaatst zijn ze vaak al bestand tegen spat- en spuitwater. Wanneer je op een goedkope manier de deur wilt kunnen openmaken, zul je soms zelf aan de slag moeten. Sommige modellen kunnen samenwerken met een elektronische deuropener. Deze kun je dan zo aansluiten dat je via de app ook de deur kunt openen. Let voor je een deuropener koopt wel op of deze samen kan werken met jouw wifi deurbel. Twijfel je dan kun je altijd contact met ons opnemen voor aankoopadvies. Heb je bij het aansluiten van de apparatuur nog een voedingsadapter van 12v nodig dan kun je deze ook bij ons bestellen. Deze adapter is geschikt voor bijvoorbeeld Marmitek Doorphone modellen. Voor de producten van Grothe bieden wij ook een repeater aan, waarmee je het bereik doet toenemen tot wel 500 meter.

Combi met app

De meeste apps voor deze producten werken met zowel iOS als Android. De apps zijn gebruiksvriendelijk, waardoor je na het monteren vrijwel gelijk aan de slag kunt met de app. Natuurlijk is het wel belangrijk wifi, 3G of 4G te hebben om verbinding te maken. Verder staat er in de handleiding uitleg over de app en hoe je deze kunt instellen. Door een pincode in te stellen maak je de toegang extra veilig. Het is verstandig om even met alle knoppen op de app te spelen om te snappen hoe alles werkt. Door alvast te oefenen weet je welke knoppen je in moet drukken om te spreken, geluid te horen, een foto van de bezoeker te maken of de deur te openen. Wanneer iemand de bel indrukt, lijkt het alsof je gebeld wordt, waarbij je ook de mogelijkheid hebt om op te nemen of het bericht weg te drukken. Het bericht kun je bijvoorbeeld wegdrukken als je weet dat iemand anders de deur zal openen. Ook staat er in de handleiding uitleg hoe je het product monteert.

Met of zonder camera?

De meeste wifi deurbellen dienen ook als intercom, zo kun je dus praten met degene die voor de deur staat. Ook hebben ze ingebouwde camera’s. De camera’s werken ook in de nacht doordat deze gebruikmaken van infrarood leds om tot een afstand van wel 3 meter te kunnen zien. Veel modellen beschikken ook over een bewegingsdetector. Deze bewegingsdetector maakt foto’s op het moment dat deze beweging detecteert, zo weet je dus altijd wie er voor je deur heeft gestaan. Sommigen sturen de foto’s door naar je telefoon, anderen slaan de foto’s op een micro-sd kaart op. Ook kun je instellen dat je een push bericht op je telefoon krijgt wanneer de bewegingssensor iets detecteert, zodat je meteen mee kunt kijken via de camera. Een draadloze variant zonder camera is meer een soort van intercom, waarbij je nog wel een melding op je telefoon krijgt wanneer er iemand voor de deur staat.

Vragen en advies

Heb je vragen over een van onze producten of heb je advies nodig bij het kiezen? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via dit formulier.

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,5
Zeer goed "Ik ben zeer tevreden over mijn deurbel met intercom, het is fijn je bezoek al te kunnen begroeten zonder dat je gelijk alle trappen moet af te rennen " 9,0
Perfect "Klantenservice was heel duidelijk en beantwoorde mijn vragen met uitgebreide uitleg. " 10
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links