ELRO deurbellen

Iedere fabrikant van deurbellen is weer net iets anders. En dat is maar goed ook, want daardoor heb je als consument tenminste wat te kiezen. Ook Elro is typisch zo`n merk wat moet `klikken`. Ze richten zich vooral op bepaalde groepen deurbellenkopers. Bijvoorbeeld op mensen met een slecht gehoor, maar ook op mensen die graag wat extra veiligheid willen. Dat laatste is overigens heel logisch voor Elro. Het bedrijf maakt namelijk naast Elro deurbellen vooral beveiligingsapparatuur. Zowel op het gebied van elektronica als brandveiligheid. Met een Elro deurbel zit je op dat gebied dus helemaal goed.

Soorten Elro deurbellen

Ook Elro deurbellen heb je in verschillende soorten en maten. Het belangrijkste onderscheid dat je kunt maken zijn Elro deurbellen met of zonder draad. Beiden hebben hun voor- en nadelen. Een Elro deurbel met draad is goedkoop en makkelijk in gebruik. Het enige wat je hoeft te doen is het vervangen van de beldrukker en de ontvanger. De beldrukker is het kleine kastje bij de voor- of achterdeur waar je kunt aanbellen. De ontvanger is de bel die je hoort. Deze bevindt zich meestal vlak bij de deur. De meeste deurbellen hebben maar een korte draad, maar je hebt ook huizen waarbij de draad een stuk langer is. bijvoorbeeld bij bovenwoningen of appartementen. Hoe langer de draad is, hoe meer risico je loopt op een breuk of schade. Zeker bij oudere woningen is dit het geval. Daarnaast kun je jouw Elro deurbel maar op één plek bevestigen. Tenzij je natuurlijk een nieuwe draad aanlegt, of laat aanleggen.

Draadloze Elro deurbel

Een nieuwe draad aanleggen is een vrij prijzige operatie. In zo`n geval kun je veel beter kiezen voor een Elro draadloze deurbel. Een Elro deurbel draadloos heeft uiteraard geen draad, maar werkt door middel van radiosignalen via een frequentie. Daarnaast heb je ook modellen die werken op het wifi netwerk van je router. Het grote voordeel is dat je deze Elro deurbel dus overal kunt ophangen. Het nadeel is dat de reikwijdte beperkt is en de draadloze deurbellen duurder worden, naar mate het bereik groter moet zijn. De draadloze Elro deurbel heeft een bereik van tussen de 50 en 100 meter. Dat is genoeg voor vrijwel alle huizen. Houd er wel rekening mee dat het signaal verstoord kan worden door veel objecten of muren. In dat geval kan het daadwerkelijke bereik een stuk korter zijn.


Bij een draadloze deurbel kun je ontvanger overal plaatsen waar je maar wilt. Je bent dus niet langer gebonden aan dat vervelende plekje in de hal waar je de bel eigenlijk nooit goed hoort. Veel ontvangers zijn bovendien mobiel en kun je dus meenemen. Altijd handig als je wacht op een pakketje, maar je wilt tegelijkertijd boven de was strijken. Dan neem je de bel gewoon even mee. Natuurlijk heeft een draadloze Elro deurbel wel stroom nodig. Daarbij kun je kiezen uit twee opties. De eerste is een ontvanger met een batterij. Dat is uiteraard het meest mobiel, maar je loopt wel het risico dat de batterij ineens leeg is en de bel het niet meer doet. Andere modellen werken op netstroom. Je kunt ze in het stopcontact steken. Daardoor verlies je natuurlijk wel een kostbaar stopcontact. Daar heeft Elro iets op bedacht. Je kunt ook een ontvanger kopen met een geïntegreerd stopcontact. Alles bij elkaar zijn Elro deurbellen het beste te definiëren als goedkoop, inventief en vooral makkelijk in het gebruik.

Extra functies: Elro deurbel met camera

Zoals in het begin al vermeld, is Elro een bedrijf met een specialisatie in beveiliging. Een Elro deurbel met camera ligt dan ook voor de hand. Op deze manier kun je van te voren zien wie er eigenlijk aan de deur staat, voordat je deze open doet. Vooral in veel grotere steden is deze Elro deurbel veelgevraagd. Ook veel oudere mensen vinden het soms spannend om de deur `zomaar` open te doen. Een simpele beveiligingscamera kan wat dat betreft de spanning makkelijk wegnemen. Woon je trouwens boven, dan is deze deurbel ook ideaal te combineren met de Elro deuropener. Een deuropener is een simpel, maar doeltreffend apparaatje. Je installeert hem in de buurt van de ontvanger van de Elro deurbel. Op het moment dat de bel gaat, druk je gewoon op de knop van de deuropener waarna de deur automatisch open gaat. Je hoeft dan niet eerst één of twee trappen naar beneden te lopen. Natuurlijk is een Elro deurbel met een camera daarbij wel heel handig. Dan wat je in ieder geval zeker wie je naar binnen laat.

Deurbel met flitslicht

Je zou zeggen dat dove of slechthorende mensen een nichemarkt zijn in Nederland. Maar niets is minder waar. In totaal zijn er maar liefst 1,3 miljoen mensen die niet of minder goed kunnen horen. En dat terwijl er eigenlijk niet of nauwelijks deurbellen op de markt zijn die daar op zijn ingesteld. Een deurbel maakt geluid, niets meer of minder. Gelukkig heeft Elro hier wel een slimme oplossing op bedacht. Behalve Elro deurbellen met geluid, kun je ook een Elro deurbel met flitslicht kopen. Op het moment dat er wordt aangebeld gaat dan én de Elro deurbel af, maar zie je ook gelijk een groot flitslicht. Ook mensen met een beperkt gehoor weten dan gelijk dat er iemand aan de deur staat. Heel simpel en doeltreffend, maar je moet er wel opkomen.

Hollywood Elro deurbel

Bij Elro houden ze bovendien wel van een beetje alternatief. Zo hebben zo ook diverse soorten Elro deurbellen die net wat anders zijn dan normaal. Een leuk voorbeeld daarvan is de Hollywood deurbel. Ben jij helemaal fan van Hollywood films en vooral ook van de bijbehorende filmmuziek? Dan is deze Elro deurbel helemaal het einde. Hij beschikt namelijk over zestien verschillende melodieën die allemaal overeenkomen met een bekend stukje filmmuziek. Je moet er overigens wel echt van houden, sommige mensen worden na verloop van tijd knettergek van weer datzelfde deuntje als er iemand voor de deur staat. Gelukkig kun je dus af en toe wat afwisselen.

Vragen en advies

Kies de Elro deurbel die je nodig hebt en ga aan de slag! Heb je vragen of heb je advies nodig bij het kiezen van een draadloze deurbel? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via dit formulier.


Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,5
Zeer goed "Ik ben zeer tevreden over mijn deurbel met intercom, het is fijn je bezoek al te kunnen begroeten zonder dat je gelijk alle trappen moet af te rennen " 9,0
Perfect "Klantenservice was heel duidelijk en beantwoorde mijn vragen met uitgebreide uitleg. " 10
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links