Deurbel ontvangers

Ben je op zoek naar een losse deurbelontvanger? In ons assortiment vind je een breed aanbod van losse deurbelontvangers. Deze kunnen gekoppeld worden aan een draadloze beldrukker. Afhankelijk van het model kan je tot wel vier draadloze beldrukkers op één ontvanger installeren. De ontvanger zorgt voor een helder signaal, zodat je nooit meer iemand aan de deur misloopt. Een ontvanger is eenvoudig in huis te installeren. Een aantal modellen zijn draadloos en kan je op een plek in huis neerzetten waar je ze het beste hoort. Uiteraard kun je online bij ons ontvanger en beldrukker(s) in een koop aanschaffen.

Deurbel ontvangers, wat zijn de verschillen?

In ons assortiment verkopen we verschillende merken en soorten deurbel ontvangers. Het eerste verschil is de prijs. We hebben hele goedkope ontvangers, maar ook hele dure. In het dure segment krijg je wat meer opties. De eenvoudige varianten zijn niet draadloos en dienen op een vaste beldrukker gemonteerd te worden. In het dure segment vind je draadloze systemen en is er een ruime keuze uit melodieën mogelijk. Het voordeel van een draadloos systeem is dat je de ontvanger overal in huis kan neerzetten. Je bent niet afhankelijk van een stroompunt voor de voeding van de ontvanger. De deurbel ontvanger werkt op batterijen en deze moet bij de meeste systemen apart gekocht worden. Let dus goed op welke voeding de deurbel ontvanger nodig heeft. Batterijen zijn los verkrijgbaar in onze shop. Het geluid dat je hoort wanneer er aangebeld wordt kan ook verschillen per systeem. De meeste deurbel ontvangers geven alleen een melodie als er aangebeld wordt. Er zijn ook deurbel ontvangers die naast een melodie een optisch signaal geven. Het is dankzij een optisch signaal zichtbaar wanneer er iemand voor de deur staat. Dit is ideaal als je het signaal niet hoort door omgevingsgeluiden. Check direct in ons assortiment welke ontvanger het beste bij je past.

Het bereik van de ontvanger

Bij elke deurbel ontvanger hebben we het bereik aangegeven. Dit kan het verschil zijn tussen een goedkope deurbel ontvanger en een dure. Het bereik wordt gemeten vanaf de beldrukker tot aan de ontvanger. Dit bereik kan 30 meter zijn, maar kan ook oplopen tot 70 meter. Een draadloze ontvanger kan je in de zomermaanden bijvoorbeeld in de tuin neerzetten. Als je een pakketje verwacht hoef je niet de hele tijd binnen op de postbode te wachten. Met een bereik van 70 meter hoor je de deurbel in de tuin. Hou er wel rekening mee dat het bereik in meters onder de meest optimale omstandigheden gemeten is. Er zijn verschillende obstakels in huis waar het signaal doorheen moet. Hierdoor kan het bereik in de praktijk minder groot zijn dan de aangegeven meters. Obstakels waar het signaal doorheen moet zijn bijvoorbeeld muren en vloeren. Wil je toch bereikbaar blijven vanuit de tuin? Met een extender is het mogelijk om halverwege het signaal te versterken. Je kan zo het bereik van de deurbel vergroten tot in de tuin.

Zendfrequentie en melodieën van de deurbel ontvanger

Standaard is de zendfrequentie van een deurbel ontvanger 433 Mhz. Verschillende draadloze apparaten werken op deze frequentie. Als de deurbel niet goed functioneert, dan kan deze gestoord worden door andere draadloze apparaten. Je kan eventueel overwegen om een ontvanger met een frequentie van 868 Mhz aan te schaffen. 868 Mhz wordt minder vaak gebruikt voor een deurbel. Doordat deze op een andere frequentie werkt voorkom je dat de zender begint te storen. Naast verschillende frequenties kan je kiezen uit verschillende melodieën. De goedkope deurbel ontvangers hebben vaak maar één melodie. Terwijl je in een duurder segment de keuze hebt uit meerdere melodieën. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een melodie die extra opvalt. Je kan kiezen tussen traditionele geluiden zoals een gong of ding-dong geluid. Maar bij een ontvanger met 20 melodieën kom je bekende instrumentale nummers tegen om als bel te gebruiken. In het dure segment is het zelfs mogelijk om een eigen MP3 bestand op de ontvanger te zetten. Je kan je favoriete nummer als melodie gebruiken. Kies uiteraard wel voor een nummer die opvalt boven de televisie en niet voor een zacht melodietje die je niet hoort.

Extra ontvanger voor je beldrukker

In een grote woning is het lastig om de deurbel overal te horen. Als je op zolder een kantoor gebouwd hebt hoor je de bel vaak slecht. De deurbel ontvanger op een andere locatie ophangen kan helpen. Alleen het bereik moet wel voldoende zijn om verschillende obstakels in huis te overbruggen. Een alternatief voor een andere locatie is een extra deurbel ontvanger in huis. Meestal wordt een deurbeldrukker als een set verkocht. Maar er zijn ook merken, waarbij je meerdere ontvangers aan één deurbeldrukker kan koppelen. De ontvangers en de deurbeldrukker zijn voorzien van een code. Deze kan je aan de binnenkant van de drukker instellen. Na het instellen van de code zorgt het systeem ervoor dat je vanaf één deurbeldrukker meerdere ontvangers kan laten overgaan. Het is ook mogelijk om meerdere deurbeldrukkers te koppelen. Bijvoorbeeld als je bij de achterdeur een deurbel wil. Of als je een bijgebouw hebt dat je wilt voorzien van een bel, je krijgt dan in huis een signaal als er iemand bij het bijgebouw aanbelt.

Deurbel ontvanger kopen met extra opties

In het dure segment kom je extra opties tegen waar je op kan letten. Bijvoorbeeld een deurbel ontvanger voor slechthorenden. Deze is voorzien van een optisch signaal om aan te geven dat er aangebeld wordt. Naast een optisch signaal kan je het geluid instellen in vier verschillende niveaus. Je kan het signaal bijvoorbeeld harder zetten, zodat deze te horen is voor een slechthorende. Een andere extra optie waar je op kan letten is dat je het geluid kan uitzetten. Bijvoorbeeld als je na je nachtdienst niet gestoord wilt worden voor een pakketje van de buren. Er zijn deurbel ontvangers die je zo kan instellen dat ze acht uur lang geen signaal doorgeven als er aangebeld wordt. Je kan zo voorkomen dat je wakker gemaakt wordt door de deurbel. Een andere luxe optie is uiteraard een deurbel ontvanger met video en intercom. Je kan zo voordat je naar de deur loopt zien wie er voor de deur staat. In onze shop kan je terecht om verschillende soorten deurbel ontvangers aan te schaffen.

Vragen en advies

Heb je vragen over een van onze producten of heb je advies nodig bij het kiezen van een deurbel ontvanger? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via dit formulier.

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,5
Zeer goed "Ik ben zeer tevreden over mijn deurbel met intercom, het is fijn je bezoek al te kunnen begroeten zonder dat je gelijk alle trappen moet af te rennen " 9,0
Perfect "Klantenservice was heel duidelijk en beantwoorde mijn vragen met uitgebreide uitleg. " 10
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links