Winkelbellen

Als winkelier is het vanzelfsprekend dat je geen enkele klant wil mislopen. Door het installeren van een draadloze winkelbel weet je onmiddellijk dat er iemand in de winkel is. Met een ontvanger en een deursensor of een bewegingssensor creëer je voor jezelf in een handomdraai wat meer bewegingsvrijheid. Waar je ook bezig bent in je zaak, je hoort onmiddellijk een signaal als er iemand in de winkel is. Wat is het verschil tussen een draadloze winkelbel en een draadloze deurbel? Kies je het beste voor een deursensor of een bewegingssensor? Hoe werkt het? Lees verder en ontdek alle voordelen van een draadloze winkelbel.

Draadloze winkelbel of draadloze deurbel

Kies je voor een draadloze winkelbel of een draadloze deurbel? Dat is afhankelijk van de toegankelijkheid van je zaak, winkel of praktijkruimte. Als het de bedoeling is dat klanten vrij je zaak in en uit lopen, kies je voor een draadloze winkelbel. Deze combineert een deursensor of een bewegingssensor met een ontvanger (meestal met een belsignaal), zodat je hoort als er iemand in de winkel is. Op die manier heb je de vrijheid om te werken op je kantoor of in je magazijn, zonder de controle over je winkel te verliezen. Heb je een praktijkruimte en wil je zelf bepalen wie er in je zaak binnenkomt? In dat geval kies je best voor een draadloze deurbel. De klant belt aan en jij opent de deur. Combineer dit systeem met intercom en een automatische deuropener voor een maximaal comfort. Zo kun je de naam vragen van de persoon die zich aanmeldt en je kan de deur op afstand ontgrendelen. Veilig en gemakkelijk!

Verschillende winkelbellen: deursensor of bewegingssensor

Als je een draadloze winkelbel wilt kopen, kun je kiezen tussen een systeem met een deursensor of een systeem dat werkt met een bewegingssensor. Afhankelijk van de plaats waar je de winkelbel wilt monteren, kies je voor een van beide systemen. Wil je een melding krijgen op het moment dat de deur opengaat? Dan is een systeem met deursensor voor jou het meest geschikt. Zo is er de winkelbel infrarood, die werkt met een infraroodsignaal. Op het moment dat het infraroodsignaal wordt onderbroken doordat er iemand de winkel binnenkomt, word je hiervan op de hoogte gesteld met een geluid. Er zijn ook enkele modellen die werken met een lichtflits, wat vooral handig is voor slechthorenden. De draadloze winkelbel met bewegingssensor heeft een breder bereik, zodat je kunt genieten van een betere controle in je zaak. Je kunt deze installeren op een strategische plaats in de winkel, gericht naar de ingang of een belangrijke doorgang. Bij beide systemen kun je kiezen voor een model met geïntegreerde alarmfunctie.

Draadloze winkelbel met alarmfunctie

Als je van plan bent om een nieuw winkelbel systeem te installeren, kun je zeker overwegen om dit te combineren met een alarmsysteem. Het systeem werkt als volgt: de deursensor of bewegingssensor merkt beweging op in je zaak en de ontvanger geeft een belsignaal of een alarmmelding, afhankelijk van de instelling van het toestel. Wil je een zacht belsignaal, een goed hoorbaar geluid of liever een melodie? Bij sommige types draadloze winkelbel kun je het volume regelen en kiezen tussen enkele melodieën. Hoe voorkom je dat het alarm afgaat als je 's morgens zelf binnenkomt of 's avonds vertrekt? De draadloze winkelbel met bewegingssensor of deursensor en alarmfunctie geeft je de mogelijkheid om je zaak binnen een vooraf ingestelde tijd (instelbaar van 3 tot 30 seconden) te verlaten of te betreden voordat het alarm afgaat. Wil je na de openingstijden nog een tijdje verder werken? Dan zet je het toestel eenvoudig uit, zo kun je rustig de rekken bijvullen zonder gestoord te worden door een alarm of belsignaal.

Enkele handige weetjes

Ben je overtuigd van de voordelen en wil je een winkelbel kopen? Dan kun je nog rekening houden met een paar kleine tips:

  • Als er een stopcontact is op de plaats waar je de draadloze winkelbel wilt installeren, kun je kiezen voor een type met een voedingsadapter met een beperkt stroomverbruik. Geen stopcontact in de buurt, geen probleem: er zijn ook toestellen die werken op batterijen;
  • Draadloze winkelbellen hebben een bereik van 15 tot 500 meter. Zo heb je zeker voldoende bewegingsvrijheid zonder beperkt te zijn in afstand. Let op: enkele modellen van draadloze winkelbel zijn sensor en ontvanger in één geheel, sommige daarvan kun je nog uitbreiden met een losse ontvanger;
  • Niet alle modellen zijn spatwaterdicht. Als je draadloze winkelbel het risico loopt om in contact te komen met water, controleer dan even of je hiervoor het geschikte type op het oog hebt.


Geen draden, geen kabels, geen kap- of breekwerk: eenvoudiger kan het niet. Hamer en beitel mag je achterwege laten, want het hele systeem van draadloze winkelbel met sensor en alarm is snel en eenvoudig te plaatsen. Bij je bestelling wordt alle toebehoren meegeleverd, zodat de set volledig klaar is om te monteren. Doe daar bovenop nog een duidelijke handleiding met instructies, stap voor stap uitgelegd, en het winkelbel systeem is in een mum van tijd geplaatst. Het comfort van een draadloze winkelbel daarentegen is groot. Een systeem met deursensor geeft je een seintje telkens iemand de winkel binnenkomt. Een draadloze winkelbel met bewegingssensor heeft een groter bereik en kun je naar eigen keuze strategisch plaatsen. Als je kiest voor een toestel met ingebouwde alarmfunctie, combineer je draadloze winkelbel en alarm in één apparaat. Kort samengevat: gebruiksgemak, controle en veiligheid, via een eenvoudige muisklik beschikbaar voor elke zaakeigenaar!

Vragen en advies

Kies de draadloze winkelbel die je nodig hebt en ga aan de slag! Heb je vragen of heb je advies nodig bij het kiezen van een product? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via dit formulier.


Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,5
Zeer goed "Ik ben zeer tevreden over mijn deurbel met intercom, het is fijn je bezoek al te kunnen begroeten zonder dat je gelijk alle trappen moet af te rennen " 9,0
Perfect "Klantenservice was heel duidelijk en beantwoorde mijn vragen met uitgebreide uitleg. " 10
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links